Guldvallen
2 juni 2024
13:30

Referat: Rönnskär Railcare IF - Ohtana/Pajala FF

På Guldvallen i Skelleftehamn förlorar Ohtana/ Pajala mot Rönnskär Railcare med 0-3 (0-1). Första halvlek inleds med att Rönnskär tar sig igenom på vänsterkanten, avslutet styr Bosse till hörna. RIF dominerar spelmässigt och Bosse gör en bra parad på ett närskott. I den 21:a minuten får Rönnskärs Adam Edlund skottläge från dryga 20 m, fin träff och bollen går upp i nättaket till hemmaledning 1-0. RIF är nära att öka på ledningen där avslutet går just utanför och något senare en nick som smiter utanför stolpen. OPFF har några försök till anfall utan att skapa någon målchans. Halvleken avslutas med ett RIF-läge där skottet går mitt på Bosse. 1-0 i halvtid till Rönnskär är vi nöjda med.

Andra halvlek blir spelmässigt jämnare än första då Rönnskär spelmässiga dominans är mindre än i första 45. Det dröjer till den 65:e minuten innan vi missar en rensning framför vårt mål, bollen ut till Rönnskärs Jonas Wallgren kan pricka in 2-0. OPFF:s enda målchans kommer efter 80 minuten när ett bra skott av Mårten Rosen tvingar målisen till en bra räddning. Rönnskär spikar slutsiffrorna när man i den 84:e minuten tar sig fram på högerkanten, inspel till Jonas Wallgren som rullar in slutresultatet 3-0. Sett över 95 minuter speglar siffrorna matchen. Rönnskär är närmare ett fjärde mål än OP sitt första. I ett blekt Ohtana/ Pajala gör Bosse flera bra räddningar och förtjänar plus. Försvarsmässigt går plusset till Liam Allden. Offensivt hade vi det svårt att skapa chanser där Joel Olsson och Mårten Rosen hade några bra framstötar. I Rönnskär går plussen till mittbacken Simon Lövgren, mittfältaren Adam Edlund samt forwarden Jonas Wallgren. Bra domarinsats av Vilhelm Burström

Rönnskär - OPFF: Hörnor: 7-3, Avslut på mål: 11-2, Gula kort: 2-3